Utazás: Baklava (fórum)

Szeretettel köszöntelek a Akciós Nyaralások klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 423 fő
  • Képek - 480 db
  • Videók - 117 db
  • Blogbejegyzések - 238 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 31 db

Üdvözlettel,

Akciós Nyaralások klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Akciós Nyaralások klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 423 fő
  • Képek - 480 db
  • Videók - 117 db
  • Blogbejegyzések - 238 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 31 db

Üdvözlettel,

Akciós Nyaralások klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Akciós Nyaralások klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 423 fő
  • Képek - 480 db
  • Videók - 117 db
  • Blogbejegyzések - 238 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 31 db

Üdvözlettel,

Akciós Nyaralások klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Akciós Nyaralások klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 423 fő
  • Képek - 480 db
  • Videók - 117 db
  • Blogbejegyzések - 238 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 31 db

Üdvözlettel,

Akciós Nyaralások klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Baklava

Ezt a témát Surányi Natália indította 14 éve

BAKLAVA
A Török édességből biztosan kérni fog még egyet!

HOZZÁVALÓK:
A töltelékhez:
-500 gramm aprított dió, hámozott mandula, sótlan pisztácia vagy ezek keveréke
-60 gramm cukor
-teáskanál őrölt fahéj
A tésztához:
-réteslap
-200 gramm olvasztott vaj
A sziruphoz:
-230 gramm cukor
-3 dl víz
-2 fahéj rudacska
-2 ek citromlé
-1 tk reszelt citromhéj
-2 ek méz

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük össze a töltelék hozzávalóit. Tegyünk 5 db, pontosan a tepsi méretére vágott réteslapot a kivajazott tepsibe úgy, hogy az összes lapot megkenjük olvasztott vajjal mielőtt rátennénk a következő lapot. Szórjuk az ötödik lap tetejét bőven a darált magokkal, majd tegyünk rá további 3 lapot mindegyiket külön vajazva. Ezután következik egy újabb réteg mag és további két tésztalap. Szórjuk a tetejére a maradék magot, majd tegyünk rá további 6-8 vajazott tésztalapot.Kenjük meg a tetejét is vajja, és vágjunk a süteménybe még nyersen olyan mintát, amekkora süteményeket szeretnénk a végén. Locsoljuk meg a tészta tetejét kevés vízzel, majd süssük 180 fokon 30-35 percig, vagy amíg szép aranybarna nem lesz. Eközben főzzük a szirupot a méz nélkül 10 percig, amíg kissé be nem sűrűsödik. Adjuk hozzá a mézet meleg, de nem forró leszűrt szirupot a kihűlőben lévő süteményre.

Jó étvágyat! :)

Ha elkészítetted, kérlek jelezz vissza, hogy ízlett-e!

Hozzászólások eddig: 0

Új hozzászólás

A hozzászólás hossza legfeljebb háromezer karakter lehet

Ez egy válasz üzenetére. mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu